Zaterdag, 25 mei 2024
Logo de Stadsruit

Station Hoek Van Holland Strand Geopend

Van trein naar Metro spoor

Op 1 april 2017 startte de ombouw van NS-spoor naar metrospoor op het traject Schiedam Centrum – Hoek van Holland Haven. Op 1 oktober 2019 werd het metrospoor in gebruik genomen. Reizigers kunnen sinds dat moment vanaf Schiedam Centrum in metrolijn B blijven en doorreizen naar Hoek van Holland Haven.

Met de metro naar het strand

Vrijdag 31 maart was het dan zover. De eerste Metro met de eerste reizigers naar het station Hoek van Holland Strand. De laatste 1,2 kilometer vanaf Hoek van Holland Haven over een volledig nieuw stuk spoor van deze metrolijn, wordt in gebruik genomen. Het laatste stukje sjouwen met koeltassen en parasols vanaf het station Hoek van Holland Haven naar de zee is daarmee voor strandbezoekers verleden tijd.

Dit is als een cadeau voor alle Rotterdammers. ‘Dat je zo met de Metro van hartje Rotterdam het strand van Hoek van Holland op loopt is uniek en historisch’ (volgens Wethouder mobiliteit Vincent Karremans). Vanuit het centrum van Rotterdam ben je in 35 minuten aan het strand.

Ja echt op het strand, het station Hoek van Holland Strand ligt op 2 minuten lopen van het strand. Via een royale hal die grenst aan het station doe je makkelijk je schoenen uit en slippers aan.

De Metro naar Hoek van Holland strand gaat dagelijks drie keer per uur rijden. In de zomer, op vakantie dagen en in het weekend zelfs 4 keer per uur. Dus vanaf nu gaan we zo af en toe “Een bakkie doen op de Hoek”.

Tekst: A. VoorenGerelateerde artikelen