Zaterdag, 25 mei 2024
Logo de Stadsruit

’t Landje als hart van de wijk

In de buurtwinkel Schiedamsesingel werd een presentatie gehouden van het voorlopig inrichtingsplan van het Landje. Het plan is een mooi evenwicht tussen vergroening en spelen. Vanuit de Kortenaerstraat loopt er een lijn door het hele plein richting de Boomgaard, het toekomstige park dat bestaat uit de tuin oogziekenhuis die openbaar wordt en de gymzaal die wordt vervangen door een groene oase.

De Schiedamsevest wordt 30km zone. Er komen drempels en de straat wordt éénrichtingsverkeer richting de Witte de With straat. Parkeerplaatsen aan één kant verdwijnen zodat het geheel overzichtelijker wordt. Op het plein wordt de Cruijffcourt opgeschoven richting Schotse kerk en in het verlengde ervan komt het basketbalveld.

Er wordt voldoende plek ingeruimd voor speelelementen voor zowel kinderen als voor ouderen. Bezoekers konden hun voorkeur aangeven van schommelen tot klimmen en trampoline. Bewoners bepleitten heuveltjes, terwijl de scholen overzicht willen. Kunnen er geen fonteintjes komen zoals bij Beurs?

De Schotse kerk vreest ballen in de tuin. Kan er in de Cruijffcourt geen dikkere kunstgras laag komen, zodat je huid niet geschaafd wordt? Er komen veel leuke bankjes met leuning. Rond het groen kan je ook zitten op de randen. De ontwerpers willen de inrichting zodanig dat ze ontmoeting stimuleert.

De talrijke bezoekers kregen waar voor hun geld en waren enthousiast over het plan. De werkzaamheden starten na de zomer 2025 op het speelveld. De Boomgaard gaat langer duren en is afhankelijk van het klaarkomen van de gymzaal op de GGD plek.

(Ed de Meijer)Gerelateerde artikelen