Zaterdag, 25 mei 2024
Logo de Stadsruit

Tijd voor Cool

Op zondag  12 juni van 14 – 17 uur wordt door bewoners en kunstenaars de geschiedenis van Cool, de wijk rond de Witte de Withstraat, met veel verve op de planken gebracht. Het stuk bestaat uit diverse tableaus vivants die worden opgevoerd op verschillende plekken in de wijk.

In de tuin Eendrachtstraat wordt de transformatie van boerenland tot stad verbeeld. Stadsarchitect Rose maakt een eind aan de Hortus Botanicus. De boeren van Circus Klomp doen aan halsbrekende acrobatiek. De dames van het Dickenskoor schenken de tuin aan de arme havenarbeiders kinderen en gaan winkelen in de sjieke Witte de With.

Tableau 2 situeert zich op de heuvel bij het Russisch kerkje, Convoi Exceptionel zijn de actievoerders en bewoners gaan bij de burgemeester in bad. Tableau 3 brengt je bij de kinderboerderij. In de verdwenen kinderboerderij heerst nu Olim Nicolai met zijn chimpansees. De kinderen worden geschminkt als dieren en Duo Del Mar brengt Spaanse klanken.

Tableau 4 toont de Witte de Withstraat als Fleetstreet. 11 kranten worden er gemaakt. Er wordt gegokt en Zwarte Lola danst op tafel. De schouw opent de kleinste galerie en de New Orleans jazzband trekt door de straat.

Tableau 5 Bazar brengt de multiculturele middenklasse naar binnen. Adriana’s buikdansgroep valt te bewonderen. Tableau 6 confronteert je met de buurtband en de darters in de schaduw van de hoge torens. Is er nog plaats voor hen ? Komt er een verbinding tussen oude en nieuwe bewoners?

Tall Tales gaan met de torens de hoogte in. Het slottableau 7 speelt zich af op het Landje waar 40 koperblazers cultuur op 1 zetten en dat geldt voor de hele buurt. Kraampjes zorgen voor de inwendige mens. De deelnemers aan het spektakel vertrekken vanuit WORM, Boomgaardstraat 69.

Ze krijgen een kaartje mee met de speellekken of een app op de telefoon. Al een week van te voren worden de kaarten verspreid.Gerelateerde artikelen