Zaterdag, 25 mei 2024
Logo de Stadsruit

True Colors – een bijzonder buurtproject

In de maanden april en mei hebben tien wijkbewoners en tien bewoners van zorgcentrum Atrium samen een wandkleed ontworpen en gevilt. In vijf bijeenkomsten hebben de deelnemers eerst een ontwerp getekend en daarna een proeflapje gemaakt.

Vervolgens werd een echt stukje van het wandkleed gelegd en gevilt. Vilten is het natmaken met water en (olijf)zeep van wol. Daarna wordt het water eruit gedrukt en gaan de vezels van de wol aan elkaar vastzitten. Het is een oud handwerk, dat nu weer in opkomst is. Uiteindelijk zijn alle lapjes aan elkaar gevilt in een totaalontwerp.

Het samen werken aan zo’n wandkleed, geeft plezier en verbinding tussen de deelnemers. Het hele proces werd begeleid door kunstzinnig coaches Martine Romer en Connie Toet, die ook viltkunstenares is. Het project was een initiatief van de stichting Creatief Welzijn Senioren.

Dankzij een subsidie van Cultuur Concreet is een bijzonder kunstwerk ontstaan. Het wandkleed is bestemd voor de muur van zorgcentrum Atrium op de tijdelijke locatie op Zuid en – zodra de verbouwing gereed is – voor de nieuwe locatie aan de Karel Doormanstraat.

Op 9 mei jl. werd het kunstwerk onthuld.Gerelateerde artikelen