Zaterdag, 25 mei 2024
Logo de Stadsruit

Update Ontwikkelingen zorgcentrum Atrium

Zoals u in een eerder artikel heeft kunnen lezen, is zorgcentrum Atrium aan de Karel Doormanstraat ingrijpend verbouwd. Half juni konden de bewoners – na een jaar te hebben vertoefd op de Charloisse Lagedijk op Zuid – terug naar hun woonplek in het centrum. Een week voor de “terug verhuizing” had de directie van het zorgcentrum wijkbewoners uitgenodigd om een kijkje te komen nemen. Daar hebben zo’n 40 mensen uit de omgeving van het zorgcentrum gebruik van gemaakt.

De bewoners van Atrium konden weliswaar terug verhuizen naar de Karel Doormanstraat, dat betekende niet dat het gebouw nu helemaal klaar was. Intussen is er weer van alles gebeurd. Allereerst zijn de etages anders ingedeeld ten opzichte van de oude situatie. Elke etage heeft zijn eigen sfeer en zijn eigen type bewoners. Zo wonen op de eerste etage mensen met niet aangeboren hersenletsel (NAH). Dat zijn mensen die bijvoorbeeld door een beroerte of een ongeluk hersenletsel hebben opgelopen.

Verder zijn er In het kader van duurzaamheid zonnepanelen aangebracht op het dak van het gebouw.

“Er is een zwijgende dichter aan het woord, hij is een naamloze, hij kan iedereen zijn.”

Zorgcentrum Atrium wil vooral ook een centrum zijn voor mensen die belangstelling hebben voor kunst en cultuur dan wel zelf kunstenaar zijn geweest. Boven de ingang van Atrium is daarom een dichtregel aangebracht van Hans Sleutelaar. Deze Rotterdamse dichter heeft zijn laatste jaren in het zorgcentrum gewoond. Daarnaast is half augustus gestart met kunstzinnige dagbesteding.

Tot slot: Atrium wil ook graag een meer open ontmoetingsplek worden voor wijkbewoners. Eind september is bekend geworden, dat het zorgcentrum subsidie ontvangt voor de verbouwing van de begane grond, precies met dit doel. Ergens in de komende weken wordt hiermee gestart.

Kortom, er gebeurt van alles in en rondom Atrium. We houden u op de hoogte.

(Martine Romer)Gerelateerde artikelen