Vrijdag, 19 april 2024
Logo de Stadsruit

Vacature-‘Cliëntenraadslid Werk en Inkomen’- vrijwilligersfunctie   

28 april 2023

Wil je een verschil maken door de situatie van werkzoekende Rotterdammers te verbeteren? Mooi, want wij zoeken nieuwe leden!

Over ons

De Cliëntenraad Werk & Inkomen komt op voor de belangen van Rotterdammers met een uitkering. Wij signaleren wat er goed gaat en versterkt moet worden, en wat anders zou moeten in de uitvoering door Werk en Inkomen van de Gemeente Rotterdam. Daarover geven wij de Gemeente Rotterdam dan advies.

Wij vinden dat werkzoekende Rotterdammers die goed gehoord worden door hun gemeente, sterker staan richting werk. Inspelen op persoonlijke kwaliteiten, rekening houden met beperkingen en een respectvolle bejegening zijn daarin essentieel.

Wie zoeken wij?

Je bent werkzoekend en wil graag de situatie voor alle werkzoekende Rotterdammers verbeteren. Je kunt goed meedenken en een mening vormen over gemeentelijk (W&I) beleid. Je bent sociaal, communicatief sterk en goed in de Nederlandse taal.
Ben je ook goed in netwerken, persoonlijke gesprekken voeren of adviesrapporten schrijven, dan is dat een pré. Maak je websites of ben je een grafisch ontwerp- of marketingtalent? Breid bij ons je portfolio uit! Per week werk je ongeveer acht uur.

Wat krijg je ervoor terug?

Een interessante en leerzame omgeving, waarin je jezelf kunt zijn. Je kunt invloed
uitoefenen op de uitvoering van gemeentelijk beleid en werkt in een supergezellig team. Bij ons ontwikkel je je verder met cursussen, blijf je je CV opbouwen en krijg je een onkostenvergoeding die je naast je uitkering mag behouden. Werken voor de
Cliëntenraad heeft géén gevolgen voor je uitkering. Het kan je situatie juist
verbeteren.

Solliciteren

Herken je jezelf hierin? Stuur ons dan je CV met motivatiebrief of een kort filmpje, waarin je vertelt waarom je Cliëntenraadslid wilt worden. Mail dit naar voorzitter Mikaïl Gören: voorzittercr@gmail.com.

Voor meer informatie over deze vacature: Daphne Smit, 06-28824706.Gerelateerde artikelen