Donderdag, 25 juli 2024
Logo de Stadsruit

Verkiezing Wijkraden – de kandidaten stellen zich voor

Sandra de Vries

Mijn droom voor onze wijk is dat we er allemaal prettig en goed geïnformeerd kunnen wonen en werken. Ik zal daarom streven naar een groenere, gezondere en veiligere wijk, waar je kunt rekenen op steun van buren en gemeente. Door het gesprek met elkaar aan te gaan kunnen we elkaar beter begrijpen en daardoor tot oplossingen en verbeteringen komen. Heb jij ideeën voor onze wijk? Neem contact met me op:

E: sdevries@groenlinksrotterdam.nl 

Anke van de Bilt

Het centrum is een natuurlijk een van de leukste en levendigste gebieden in Rotterdam. Wel delen we onze wijk met de rest van Rotterdam, Nederland en de wereld. Daarom wil ik ervoor zorgen dat bewoners meer te zeggen krijgen over hun woonplezier in het centrum.

Vriendelijke groet, 

Daphne Smit

In onze wijk gaat het om de wensen en behoeften van bewoners. Ik wil in de Wijkraad, zodat daar ook echt wat mee gebeurt.
Ik wil een schone en veilige leefomgeving. Maar ook meer kleur. Met de buurtkinderen maken we bonte kunstwerken van saaie electriciteitskastjes.

Ik wil overal prachtige groene geveltuintjes. Vrolijke ouderen bezig zien met geraniums, in plaats van eenzaam achter de geraniums. Mensen met een beperking die gezellig meedoen. Op buurtpleintjes ontmoeten we elkaar voor toffe evenementen waar IEDEREEN blij van wordt.
Als wijkraadslid hebt u makkelijk contact met mij. Kop thee doen samen?

Renske Wienen

Ik wil dat burgers beter vertegenwoordigd worden en dat de politiek weer om mensen draait in plaats van om bedrijven.  Ik versterk met liefde de stem van de bewoners, leg jullie vragen voor en houd de Rotterdamse raad verantwoordelijk. Geen probleem is mij te klein of te gek.

Ik ga mij inzetten voor een wijk die zich verzet tegen ongelijkheid en discriminatie en voor een klimaatbestendige wijk die de crisis waar we inzitten zo goed mogelijk voorkomt en geneest. 

Leon Houtzager

Vier jaar ben ik nu politiek actief voor de VVD en zet ik mij in voor mensenrechten. Ik ben voor velen een laagdrempelig aanspreekpunt. Iemand die jij snel kunt benaderen als je een vraag hebt of ergens tegenaan loopt bij de gemeente.

Ik heb veel ervaring en heb veel ingangen in de politiek. Het gaat mij om jouw belang. Ik hoor dus graag wat jij anders wilt in onze wijk. Alleen met jouw input kan ik mijn werk goed doen.

Peter Sluijters

Als huidig lid van de Gebiedscommissie Centrum wil ik mij ook weer in de komende periode graag inzetten voor de bewoners en ondernemers in mijn wijk.

Dit met het doel Rotterdam Centrum nog fijner en leefbaarder te maken voor bezoekers en bewoners. Graag hoor ik dan ook waar dingen wringen zodat ik mij kan inzetten voor een fijne oplossing voor iedereen. Omdat we dit samen moeten doen sta ik altijd open voor suggesties, commentaren en ideeën.

Niet lullen maar poetsen.
     

Hans van den Oosterkamp

Ik ben zeer gemotiveerd om lid van de wijkraad te worden om de volgende redenen: meer groen in de wijk waardoor veel meer regen te verwachten valt nu en in nabije toekomst. Aanpakken zwerfvuil in wijk en eventueel contact opnemen met gemeentediensten voor voldoende afvalbakken. Ook van belang sociale samenhang. Er zou een jeugdhonk moeten komen en ook ouderensoos. Contact met Leger des Heils en andere organisaties voor activiteiten in de wijk. Hierover ook contact leggen met Centrale bibliotheek.

Bewoners kunnen mij altijd bereiken via e-mail: hvdoosterkamp@icloud.com ik zal dan z.s.m. contact opnemen.

Marco Kole

Het centrum van Rotterdam hoort leuk te zijn. Zowel voor de bewoners, ondernemers als de bezoekers.

Straatintimidatie, vervuiling, inslapers, strooiscooters, onveilig oversteken en ander overlast moeten we gaan beperken. Daar wil ik graag aan bijdragen. Want in Rotterdam horen we gewoon respectvol met elkaar en de stad om te gaan.

Joke Mulder

Mijn naam is Joke Mulder en ben voor 50Plus Rotterdam wijkraad kandidaat.  De komende jaren wordt er in het centrum behoorlijk bijgebouwd en daarbij wordt niet altijd rekening gehouden met noodzakelijke voorzieningen.

Daar ga ik mij hard voor maken, van een gezondheidscentrum tot een gezonde leefomgeving. Niet alleen maar een centrum met horeca, maar met groen en ontmoetingsplekken waar bewoners, jong en oud, elkaar kunnen ontmoeten.

Een centrum om in te wonen en waar leefbaarheid voorrang heeft op levendigheid.     

Desiree Otten

Wijkbewoners zijn cruciaal voor goede saamhorigheid in één fijne omgeving (schoon-heel-veilig) van de wijk.  Ik wil de verbinding zijn tussen de gemeente Rotterdam en de wijkbewoners om

de afstand te verkleinen en zorgen dat meningen van wijkbewoners gehoord worden. Wijkbewoners kunnen mij bereiken via Bewoners-Organisatie-Scheepvaartkwartier (BOS) of via desiree.wijkaanzet@gmail.com.

Lex Ouburg

“Als lid van de Wijkraad wil ik actief op zoek gaan naar wat er speelt bij bewoners. Met behulp van deze input zoeken we naar de beste manieren om van het centrum een fijne plek te maken om te wonen.

Speerpunten: verkeersveiligheid, bereikbaarheid, leefbaarheid, levendigheid.” Nu al input voor mij? Je vindt me eenvoudig op diverse social media!

Helmuth Tjemmes

Wat ik wil bereiken: dat er wordt gestopt met het ongebreideld slopen van goede woningen. Dat mensen met een kleine beurs de stad worden uitgeschopt omdat er alleen maar voor hogere inkomens wordt gebouwd.

Want € 1.000, — huur per maand is geen betaalbare huur. Krijg je trouwens ook geen huurtoeslag voor die dan ook weer minder wordt. Dat er niet over ons en zonder ons wordt beslist, maar met ons en door ons beslissingen worden genomen.

Telefonisch 06 201 306 47 Mail hj@tjemmes.nl

Santhusia Ramlakhan

Ik wil mij graag inzetten voor een kindvriendelijke groene wijk waar jong en oud, arm en rijk naast elkaar kunnen leven. In geval sterk verschillende belangen zal gezocht moeten worden naar de gulden middenweg.

De bevoegdheden van de wijkraad worden vastgesteld in het wijkakkoord. De Stad is nog drukdoende hiermee. Gelijk aan huidige gebiedscommissie zal de wijkraad bewoners de gelegenheid bieden ze te benaderen met vragen. De gebiedsmanager heeft tot taak de leden te informeren. 

Jan Peter Rebel

Mijn naam is Jan Peter Rebel. Ik sta op plek 9 voor de wijkraad en op plek 7 voor het CDA bij de gemeenteraadsverkiezingen!

In Rotterdam zijn we samen verschillend. Daarom wil ik mij graag inzetten voor een verbonden stad én een verbonden wijk. Er moet in onze wijk genoeg ruimte zijn om elkaar te ontmoeten en initiatieven te ondernemen waarmee sociale bubbels doorbroken worden. Dit moeten we samendoen, en daarom wil ik jullie allemaal spreken!

Arja den Ouden

Ik ben Arja den Ouden en kandidaat voor de Wijkraad Cool-Scheepvaartkwartier-Stadsdriehoek. Al 20 jaar zet ik mij als vrijwilliger en als Gebiedscommissielid Centrum in voor de belangen van de bewoners. Mijn jarenlange ervaring maakt mij een gedegen en ervaren kandidaat voor de Wijkraad Centrum.

Gesprekken met bewoners kunnen leiden tot het realiseren van een toegankelijk, gezonder en groener centrum, ook een veilige, schone leefomgeving.

Ik sta op nummer 11 namens de PvdA voor de Wijkraad Cool-Scheepvaartkwartier-Stadsdriehoek. Ik wil mij graag de komende 4 jaar weer inzetten voor alle bewoners van het centrum!Gerelateerde artikelen