Zaterdag, 25 mei 2024
Logo de Stadsruit

Warme Kerst in een droomtuin

Hele families met hun kinderen kwamen naar de feestelijk verlichte tuin Eendrachtstraat. Martin Romeijn maakt er altijd een juweeltje van. De hele familie zette zich in om te zorgen voor heerlijke versnaperingen, chocolademelk en glühwein.

Er werd zelfs beroep gedaan op Duitse specialisten om de wijn ‘origineel’ te maken. De Kerstman begroette de kinderen die graag op de foto wilde. Plots kwam er een reusachtige Kerstman op stelten die de Kerstvrouw als een marionette bediende. Het was moeilijk te zien of het een levend persoon was.

‘Ze knipperde met haar ogen’ constateerden de kinderen als experts. Een stemmig Dickens koor in antieke kledij zong mooie kerstliederen, die prompt werden meegezongen. Joke wist het publiek te bekoren met een gevarieerd liedjesprogramma van Kerst tot Dance. De beentjes gingen dan ook van de vloer.

Belangrijk waren de contacten tussen de buren met een grote verscheidenheid. Het hele gebeuren was ontspannend en warm. Gepleit werd voor nog een soep en zopie tussen Kerst en Nieuw.

In de vervelende Omikron periode hebben buren alleen elkaar. Het is overduidelijk Cool leeft en Cool is warm, zeker in een droomtuin. Een pluim voor de vrijwilligers!Gerelateerde artikelen