Zaterdag, 25 mei 2024
Logo de Stadsruit

Wens voor onze wijk? Pitch ‘m op het Schouwburgplein!

Een jaar geleden begonnen we onze reis in de wijkraad, het kloppende hart van de samenwerking tussen onze wijk en de gemeente. Met vastberadenheid hebben we de eerste 45 wensen van onze wijk omgezet in concrete acties voor de gemeente. Maar wist je dat er op het Schouwburgplein een betoverend mini-podium te vinden is? Het is een waar juweeltje dat klaar staat om de opkomende artiesten en performers van onze wijk te verwelkomen.

Tijdens de eerste editie van de initiatievenavond in Theater Rotterdam kon je als bewoner, ondernemer of actieve bezoeker van onze wijk een idee presenteren. We noemen dit pitchen.
Die avond hebben we 10 super leuke pitches gehad. Van fietsles tot stadsoase en van delen van je internationale popster ervaring tot het uitbreiden van de stadsoase.

Allemaal mooie ideeën zijn langsgekomen. Je kon die avond ook kennismaken met bijna 20 organisaties die je kunnen helpen om je idee te realiseren. Zowel voor geld als advies kan je hier gebruik van maken. Omdat dit vaak niet bekend is vonden we het nuttig om daar meer aandacht aan te geven. Het bleek een zeer groot succes en zowel de pitches als de gesprekken zijn inspirerend.

Maar voor ons als wijkraad stopt het niet bij deze ene avond. We willen dat je op ieder moment van de dag je idee moet kunnen vertellen. Daarom is er die avond ook ons Pitch Podium gelanceerd.
Loop eens naar het Schouwburgplein en tussen de ingang van de parkeergarage en de bioscoop zie je hem staan. Een prachtige blauwe rand met ons logo en het past ook schitterend op het bestaande flying carpet van Studio ID Eddy.

Dus heb jij een heel gers idee die wij absoluut eens moeten horen?

Klim dan op ons podium en neem een vlog op en stuur die naar centrum@010home.nl.
Vind je het eng om een video te maken dan mag je uiteraard ook alleen een bericht sturen.

Wij zullen je dan snel in contact brengen met de juiste organisaties of we nemen zelf contact met je op.

Doe je mee?

Fien van den Assem (Wijkraad Rotterdam Centrum Oost)Gerelateerde artikelen