Zaterdag, 25 mei 2024
Logo de Stadsruit

Wereldmuseum

Museummaatje t/m 31 december 2023

Samen gratis naar het museum. Interesse?

Heb je duurzaam contact met een nieuwkomer en wil je samen het museum bezoeken? Of ben je zelf een nieuwkomer en wil je je vrienden meenemen naar het museum?

Vanwege de grote belangstelling kan het wereldmuseum op deze manier jouw aanvraag het snelst verwerken. Na het invullen van het formulier op de website krijg je de vouchers toegestuurd of ze nemen contact met je op.

Tip: Het Wereldmuseum adviseert je om minimaal een week voor het te plannen bezoek, de aanvraag in te dienen. Bij last-minute aanvragen is er geen garantie dat de vouchers op tijd aankomen.

https://www.wereldmuseum.nl/nl/zien-en-doen/activiteiten/museummaatje-2

The world is yours!, Hiphop maakt de stad – t/m 7 mei 2023

Wereldwijd speelt hiphop een belangrijke rol in het leefbaarder maken van de stad voor lokale community’s. Of het nu gaat om gedeelde herinneringen, kennis en ervaringen, uitingen als blockparty’s en graffiti-tags – hiphop is een belangrijk middel om plekken in de stad te (re)claimen en betekenis te geven.  

De tentoonstelling The world is yours! – hiphop maakt de stad en biedt reflecties op hoe hiphop als cultuur en lifestyle bijdraagt aan de vorming van zulke betekenisvolle plekken in Rotterdam. Van de winkelstraat Kruiskade tot het Bospolderplein, van blockparty’s tot aan tramhaltes. In deze tentoonstelling delen BANLIEUE, Brand New Guys, Concrete Blossom en Notes hun visie op de rol van hiphop in de eigen stad.

Willemskade 25, 3016 DM  Rotterdam, Tel. 010 – 270 7172 https://www.wereldmuseum.nl/Gerelateerde artikelen