Zaterdag, 25 mei 2024
Logo de Stadsruit

Wmo radar blijft welzijnsaanbieder

Gemeente Rotterdam blijft ook de komende jaren samenwerken met wmo radar. Tijdens een aanbestedingsprocedure is wmo radar als nieuwe aanbieder geselecteerd voor de uitvoering van het welzijnswerk voor verschillende gebieden, waaronder Rotterdam Centrum. De nieuwe gebiedsopdracht ‘welzijn’ start vanaf 1 juni 2022.

Wmo radar bouwt mee aan een samenleving waarin iedereen meetelt en van betekenis is. Dat doen we voor de talentontwikkeling van de jongste Rotterdammers. Voor (jong)volwassenen om optimaal mee te kunnen doen in onze maatschappij.

En voor ouderen, zodat zij langer veiliger en gezond thuis kunnen blijven wonen. Door de nieuwe samenwerking met gemeente Rotterdam kunnen we ons aanbod verder vernieuwen en intensiveren.

Right to Cooperate: Lokaal budget
Jij + ik samen vooruit. Daar staan we bij wmo radar voor. Door dit uitgangspunt komen ondersteuningsdiensten ook tot stand dankzij bewoners en lokale ondernemers zelf. Wmo radar steunt lokale initiatieven waar de Rotterdamse gemeenschap direct van profiteert.

We werken nauw samen met bewoners en ondernemers en faciliteren met budgetten, coaching, ruimtes en materialen. We vinden en verbinden initiatieven die de diversiteit en inclusie in de wijken bevorderen.

Deze lokale initiatieven – ook wel ‘Right to Cooperate’ genoemd – spelen in de nieuwe welzijnsopdracht een grote rol, met bijbehorende budgetten. Met bewoners en ondernemers gaan we de komende periode een uitgebreid jaarplan opstellen.

Een plan met gemeenschappelijke ambities en enthousiasme, waarmee we samen een stevig wijknetwerk neerzetten. Hiermee zetten we een mooie stap richting onze doelen die passen bij de welzijnsopdracht. Zo komen we echt verder!Gerelateerde artikelen